tiistai 14. huhtikuuta 2015

Hopotus, Myllyn Paras Pyöreä Suklaataikina 2

Hopottajissa taas mukana ja testattavana Myllyn Paras Pyöreä Suklaataikina. Edellisessä postauksessa jo vähän testailtu, toinen idea tuli niin kirkkaana että pakko oli heti perään leipoa jotain toisestakin taikinasta! Yksi kappale näitä taikinakiekkoja maksaa noin 2,50€.


Tykkään hurjasti suklaasta, ja erityisen herkullista tulee kun makea ja suolainen kohtaa.. Paketin takaa löytyy keksien paisto-ohje, ja omana lisäyksenä keksien päälle tuli suolapähkinät. Pyörittelin taikinan palloiksi, litistin hieman ja dippasin taikinapalat suolapähkinäkuppiin. Painelin irtonaisemmat pähkinät vähän syvemmälle, ja sitten vain paistumaan. Keksit paistuu 180 asteessa, n. 7-9 minuuttia. Kannattaa ottaa hyvissä ajoin uunista ulos etteivät kuivu liikaa, ne voi vielä jättää pellille uunin jälkeen hetkeksi. Suolapähkinöitä meni noin desin verran, olisi voinut enemmänkin pistää kun levisivät noin reippaasti. Oman maun mukaan toki! Suklaakeksi itsessään on melko makea, nämä pähkinät sopii tähän kuin nenä  päähän! Täytyy sanoa että ihan tajuttoman herkullista!!! Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan. Tykkään itse leipoa paljon, ja ihan alusta asti, mutta tämä taikina saattaa olla poikkeus sääntöön, näistä kekseistä tuli just sellaisia ihanan pehmeän sitkeitä.. Hyvä että malttoi antaa edes jäähtyä, ja nytkin täytyy yrittää pitää näpit kurissa että jää miehelle ja tytölle jotain myös. Onpa nyt herkkuja, tuo kakkukin jääkaapissa :D


Taidan hakea lisää tätä taikinaa pakkaseen yllätysvieraiden varalle. Ja muutenkin... :D

6 kommenttia:

  1. Kiva idea laittaa suolapähkinöitä =)

    VastaaPoista
  2. No niin, kauppaan siis pikapikaa! Nää kuulostaa just niin herkuilta ja helpoilta, että mäkin jaksan vaivautua tekemään :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää oli kyllä loistoidea, vaikka itse sanonkin! :D Harmi kun noi loppu jo.. :P

      Poista
  3. Mä tykkään myös suolaisen ja suklaan yhdistämisesta, nyt mulle tuli ihan kauhea himo noihin kekseihin! ♡

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kokeilla, eniten menee aikaa siihen et taikina sulaa :D

      Poista

Saa kommentoida!