tiistai 23. huhtikuuta 2013

Minä, lukutoukka

Kappas, tämä postaushan sattui ihan täydelliselle päivälle, tänään oli Kirjan ja ruusun päivä! :)

Olen erittäin ahkera lukemaan, ollut ihan pienestä pitäen! Ajattelinkin tässä vähän esitellä kirjoja mitä käsistäni usein löytyy.. :)


Harry Potter
Potterit! <3 Tämä sarja on ehdoton lemppari, luettu niin monta kertaa että osaan nämä käytännössä ulkoa. Siitä huolimatta luen nämä aina uudestaan ja uudestaan. Ei voi kun ihmetellä, miten uskomattoman yksityiskohtainen ja upea noiden kirjojen maailma on, Rowling on nero! Mahtava tarina. Jos voisin yhden loitsun tehdä noista kirjoista, se olisi muistiloitsu millä pyyhkisin kirjat mielestäni niin että voisin ne lukea uudestaan ensimmäistä kertaa.. :D
Lemppari tuosta sarjasta taitaa olla Puoliverinen prinssi, eli sarjan kuudes osa. Siinä kerrotaan niin paljon Vol- ei kun hänen-joka-jääköön-nimeämättä vaiheista.

Kirjoihin liittyy myös kiva nettisivu, johon kenen tahansa Pottereiden ystävän kannattaa tutustua! Siellä kuljetaan kirjojen lukujen mukana, tehdään pieniä tehtäviä, loitsitaan ja keitellään liemiä.. Ja saadaan tietysti oma sauva ja tupa Tylypahkassa. Minä olen muuten Korpinkynnessä. :)
Hauska sivusto, ei vaan ihan valmis vielä, tällä hetkellä mennään kolmannen kirjan puolessa välissä. Uusia lukuja julkaistaan pieni määrä kerrallaan muutaman kerran vuodessa. Sivusto on virallinen, Rowling itse on tuossa mukana, Ja ympäri lukuja löytyy paljon yksityiskohtaisia kuvauksia maailmaan liittyen mitä ei kirjoissa kerrota, ja paljon kivaa pikku nippelitietoa :)

Paikka vapaana

Tässä myös Rowlingin tuotantoa. Hetken vei päästä irti pottermielialasta, oli aika kiinnostavaa lukea Rowlingin kirjaa joka käsittelee vain jästejä ;) Tämä on tosiaan jotain ihan muuta. Aiheet aika rankkojakin, mustaa huumoria, ei missään nimessä lasten kirja. Rankkoja aiheita mutta vei kyllä mennessään Sain tämän nimpparilahjaksi mieheltäni. :) Huvittava juttu oli se että tämä tuli myös pikkujoululahjana töistä.. (Mitäs muuta sitä kirjakaupassa työskentelevänä saisikaan kuin kirjoja... :D ) Lahjoitin toisen kappaleen sitten pikkusiskolleni, toiselle pottereiden ystävälle. (Joko luettu?)

Ready player one

Tämä on ihan huippu! Saman tyylistä kirjaa en ole vielä keksinyt, tämä on kuin sekoitus linnunradan käsikirjaa, paluu tulevaisuuteen-elokuvia, nettiroolipelejä ja kasarikulttuuria. Tämäkin kirja pitää sisällään hienon, yksityiskohtaisen maailman. Tapahtumat sijoittuvat lähitulevaisuuteen, nuori mies etsii eräänlaista aarretta virtuaalimaailmassa. :) En osaa selittää hirveän hyvin spoilaamatta tapahtumia hirveästi! Mutta huumoria tästä löytyy, ovela juoni, ja nokkelia kasarikulttuuriviittauksia joihin itse olen tosin vähän liian nuori..  Kannattaa lukea tämä joka tapauksessa!

Nälkäpeli

Nälkäpeli-trilogia. Ensimmäistä kertaa lukiessa kädet olivat liimatut näihin! Hurja tulevaisuuden kuvaus, ja hiukan epätavallinen sankaritar. Voi olla pelottavakin, yksityiskohtaisia kuvauksia tapahtumista jotka ei ihan nuorimmille taida sopia. Edes trilogian loppua ei ole siirapilla kuorrutettu. Jännittäviä kirjoja, ja ensimmäinen elokuvakin harvinaisen hyvä, toinen tulossa loppuvuodesta.

Linnunrata - viisiosainen trilogia
Vastaus elämään, maailmankaikkeuteen ja kaikkeen. Kirja joka täytyy lukea, hauska fantasiakirjallisuuden klassikko. Aika usein tulee tätäkin luettua.


 
satukirjoja
Satujakin näköjään löytyy :) Ääneenkin voi kohta alkaa lukemaan enemmänkin, kunhan tuo lapsonen oppii kuuntelemaan.. :D Näistäkin olen tykännyt pitkään.


Vielä yksi suositus on, klassikko myös, nimittäin Pikku Naisia. Ihana tarina, tähänkin sarjaan kuuluu useampi osa. Paria ensimmäistä osaa olen lainannut kirjastosta muutamia kertoja, pitäisi kyllä ostaa omaksi, näin voisi alkaa lukemaan niitä aina kun siltä tuntuu :) Näissä vähän enemmän romantiikkaa kuin muissa mitä yleensä luen, ei kumminkaan liikaa.


Mulle saa muuten myös suositella kirjoja, ja kertokaapa myös mitä itse luette :)

1 kommentti:

  1. Minä olen opiskelija, luuletko että minulla on aikaa lukea? :D On siitä muutama sivu luettu....

    VastaaPoista

Saa kommentoida!