maanantai 9. joulukuuta 2013

Lakkaushaaste, vesimarmorointi vuorossa

No niin, tätä haastetta olenkin kauhulla odotellut. (Välttelen ahkerasti tribaalikynsiä) Vesimarmorointi, koristelutapa joka onnistuu tai on onnistumatta riippuen lakoista, veden lämpötilasta, tuulen suunnasta, tähtien asennosta ja siitä kummalla kyljellä koira makaa. Ainakin tässä huushollissa. Eli tuntuu että koskaan ei tiedä tuleeko yhtään mitään.. :D

No, tällä kertaa onnistuin jotenkuten. Kuviot voisivat olla kyllä sirompia ja kauniimpia ja yleisesti ottaen muutakin kuin raitoja, mutta en nyt uskaltanut ruveta rajojani koettelemaan.. :D


Pohjalla pari kerrosta valkoista, eli Essien Blanc, marmoroinnissa Sally Hansenin Heart to Heart ja Golden Rose Paris 319. Pari muutakin yhdistelmää oli ensin kokeilussa, mutta ensin toinen lakka oli liian paksu ja kynsille tuli lähinnä möykkyjä, toisella kierroksella alkoi hyvin mutta alkoi kuplia.. pari kertaa piti siis pari kynttä putsailla ja aloittaa alusta. No, hyvät lakat sitten löytyi, lähes. Alkuperäinen ajatus oli vähän selkeämmät raidat punaisella ja puhtaanvalkoisella, mielessä joku piparminttukarkkitanko.. :D Lopputulos on enemmänkin vaaleanpunakirjava, ja Gr:n shimmer levisi aika lailla koko kynnelle.. Ihan kiva silti.


Pienistä ongelmista huolimatta taitaa tämä olla silti tähän mennessä paras vesimarmorointitulos, vaikka luovuttaminen olikin lähellä ens alkuun.. Ja siivoamiseen varsinkin meni aikaa, ja paljon.

Tällä kertaa otin veden valmiiksi jo aamupäivällä kun illalla marmoroin, en osaa sanoa vaikutusta lopputulokseen. Hiukan parempi astia olisi ehkä vielä paikallaan, nyt oli pilttipurkki käytössä. Pinta-ala sinänsä oli sopiva mutta purkin suu kun on kapeampi niin piti olla hiukan varovaisempi.

Ehkä sitä uskaltaa taas jossain vaiheessa marmoroida. Ja tuleehan tuo vastaan myös 31 päivän haasteessa, saa nähdä missä asennossa tähdet ovat tuolloin.

6 kommenttia:

 1. Ihanat. :) Nuo sävyt sopii just hyvin toisiinsa.

  Mä ajattelin myös koetella hermojani tän kanssa, kun lakkaushaasteessa se kerta on. Saa vaan nähdä miten onnistuu, pitänee laittaa joku aamu valmiiks iltapäivää varten vesi. :D

  VastaaPoista
 2. Mä oon viime aikoina marmoroinut vanukaspurkin avulla :) Se on kuitenkin melko pieni ja samalla suuaukko riittävän suuri, ettei tökkää sormella ihan niin herkästi purkin pohjaan, reunaan tai seinään. Paras tähän astisista astia kokeiluistani ehdottomasti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aa, hyvä vinkki. Ja hyvä syy ostaa suklaavanukasta.. :D

   Poista
 3. Oih, mä tykkään näistä! Mun mielestä nää on hyvin onnistuneet :)

  VastaaPoista

Saa kommentoida!