tiistai 14. huhtikuuta 2015

Hopotus, Myllyn Paras Pyöreä Suklaataikina

Pitkästä aikaa mukana Hopottajat-kampanjassa! Tällä kertaa testiin pääsi Myllyn Paras Pyöreä Suklaataikina. Makeaa leivontaa, kelpaa tänne! Hain siis kaupasta kaksi pakettia taikinaa kuten ohjeistettu, hintaa näillä oli hiukan alle 2,50. Tarkkaa hintaa en muista mutta vitosella saa kaksi taikinakiekkoa joka tapauksessa. :D


Itse lähdin ensimmäisestä taikinasta tekemään pohjaa juustokakulle. Sulattelin taikinan ja siinä vaiheessa kun painelin taikinaa vuoan pohjalle se tuoksui jo kyllä varsin herkulliselta, lupaavan suklaista. Itse harmilllisesti paistoin pohjaa hiukan liikaa, mutta hyvä tuli silti. :D Oikean paistolämpötilan ja ajan löysin vasta kun oli jo kakku hyytymässä, olisi kannattanut katsoa noita kampanjasivun ohjeita tarkemmin kun siellähän se oli :D Paketissa on itsessään myös muutama ohje mutta ei ihan aitä mitä itse aloin tekemään. Paketin takaa löytyy ohjeita kekseihin, piirakkaan ja ohuempiin keksimäisiin kakkupohjiin.



Kerrotaan nyt se oikea paistotapa vaikkei itse sitä hoksannut, eli 200 astetta, 8-10 minuuttia.
Paistoin taikinan irtopohjavuoassa, taikinan jäähdyttyä irrotin reunan ja pesin sen, voitelin ja laitoin takaisin kiinni. Päälle tuli sitruunainen tuorejuustotäyte, ilman liivatetta. Täytteen ohje löytyy täältä, itse kyllä ahnehdin ja tein turhan ison annoksen tuota, kun kuvittelin vuoan olevan isompi kuin onkaan.. Tuli aika korkea kakku, eikä kaikki täyte edes mahtunut vuokaan. Reilun korkuiseen kakkuun olisi riittänyt puolitoista annosta tuota, tai yksinkertainenkin ihan hyvin. Olisi ehkä kannattanut vilkaista vuokaa uudestaan ennen täytteen sekoittelua.. Sen siitä saa kun alkaa säveltämään. No mutta enemmän on enemmän :D


Jo yön yli levättyään oli täyte hyvin jämähtänyt, sai leikattua. hiukan painuu kassaan mutta kakkuna se lautasellakin pysyi, ihan kivaa vaihtelua tehdä juustokakku ilman liivatetta. Moussemainen koostumus. Ja omaan suuhun tosiaan maistui suklaapohja ja sitruunatäyte oikein hyvälle! :) Hiukan vähempi sokerimäärä olisi tosin ollut paikallaan kun reippaasti alkuperäistä ohjetta makeampi pohja. (Terveellinen aamupala, mutta söin mä ruisleipää ensin!)


Toiseen taikinaan on myös ihan omanlaiset suunnitelmat, täytyy toteuttaa aika pian vielä kun on idea mielessä! :)

5 kommenttia:

  1. Näyttää hyvältä,mie pääsin kanssa mukaan.Täytys vaan löytää taikinat ku lähi k-kaupassa ei ollut.Suunnattava ehkä lähimpään cittariin

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on jo toinen testaus menossa tälle, oli vaan pakko :D cittarissa pitäs kyllä olla, mun mielestä tuolla hopottajakeskusteluissa se infoihminen sanoi että jokaisen cittarin valikoimassa tää on :) ja suuressa osassa prismoja

      Poista
    2. Juu nii luki lapussakin että parhaiten löytyy cittareista ja prismoista.Ne kun ei vaan ole ihan vieressä

      Poista
  2. Mä oon tehny pari kertaa samalla ohjeella sitruunajuustokakkuu ja se on kyl törkeen hyvää! Ite en oo ikinä tehny kakkuja missä on liivatetta, ku noilla kerma/juusto ohjeilla siitä koostumuksesta tulee niin pehmeä ja se oikeen sulaa suussa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä en ollu aiemmin tehny ilman liivatetta, mut tää ohje tulee kyllä toistekin käyttöön :)

      Poista

Saa kommentoida!