maanantai 29. heinäkuuta 2013

Näin muokkaan! -haaste!

Miracle viskasi haasteella, kiitos! Eli mitäs tällä kertaa?

Säännöt:

1. Kiitä tietenkin haasteen antajaa taas tästäkin urakasta!

2. Sisällytä postaukseen alkuperäinen täysin muokkaamaton kuva ja muokattu kuva.

3. Kerro mitä yleensä teet, kun muokkaat kuvia blogia varten sopivaksi. Mitä ohjelmaa käytät?

4. Haasta viisi muuta bloggaajaa!


Haasteessa siis pitäisi näitä kuvanmuokkaustapojaan availla. Itseasiassa minä olin tähän päivään asti aika huono kohde tälle haasteelle, koska mun kuvat siirtyi käytännössä täysin suoraan kamerasta blogiin. Kerrottakoon siis että yritän parantaa nyt tapani! Latasin ilmaisen ohjelman jota yritän nyt opetella käyttämään, Gimp 2 löysi siis tiensä koneelleni. Tuo kuvien esittely nyt ei hirveästi asiaa avaisi, koska ainoa juttu jonka toistaiseksi onnistuin tuolla tekemään, oli kuvakoon pienentäminen. Mikä onkin erittäin fiksu veto, täytyy myöntää. Ja on lukijaystävällisempääkin varmasti. Yritän nyt siis pienennellä kuvia vähitellen, eikä niiden nimeäminenkään varmaan pahitteeksi olisi.
Poiketaas vähän sivupolulle, tähän kuvien muokkailuun sysäsi toinenkin postaus. Sissi kirjoitteli oikein kunnon ajatuksella yleisesti blogien laadusta. Kannattaa jokaisen bloggaajan lukea ihan ajatuksen kanssa! Mulla oman blogin parantamisessa on kuitenkin ihan ensin asialistalla tuo kuvien koko ja laatu.
Hyi mua, en haasta nyt ketään.. lähinnä sen vuoksi että niin suuri osa mun lukemista blogeista on jo tämän haasteen saanut muilta.. :D Ja nyt kun vauhtiin pääsin niin käytän ehkä hetken ennemmin noihin vanhempien postausten kuvakokojen vaihtoon. :)

4 kommenttia:

 1. Sissin kirjoitus kyllä oli täyttä asiaa ja munkin teki mieli se linkata jossain omassa postauksessani, varmaan sen jossain vaiheessa teenkin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, oli kyllä asiaa :) oikein odottelen muiden bloggaajien postauksia aiheeseen liittyen, tollaset jutut on kiinnostavia!

   Poista
 2. Mullakin käytössä Gimp! Se on vähän hankala käyttöliittymältään, mutta suosittelen kokeilemaan kohdasta värit -> automaattinen -> valkotasapaino. Joskus se menee pieleen, silloin voi kumota tai muokata käyriä (värit -> käyrät), mutta usein tulee ihan kivat värit kuviin :)

  VastaaPoista

Saa kommentoida!