sunnuntai 28. heinäkuuta 2013

Tunteita ja tuoksuja...

..vaan  ei kuitenkaan saippuaoopperaa :D
Tuoksumuisti on jännä juttu. Se miten joku tietty tuoksu on niin tuttu, ja aina siitä tulee se sama paikka tai ihminen välittömästi mieleen, vaikka yli kymmenen vuoden jälkeen.
Tänään tuli töissä vastaan nainen joka käytti samaa tuoksua kuin mun yläasteen biologian opettaja. Sellanen mukavan raikas, metsäinen tuoksu, tosi pehmeä. Bilsan luokkakin tuoksui siltä aina :) Tosi hyvä tuoksu, vaan tosi mukava oli opettajakin, oikein ikävä tulee aina kun muistaa. Se jakoi meidän päättötodistukset ysin lopulla, se itki :) Ja mun kaima muuten.

Äidinkieltäkin opetti tosi mukava ihminen, se tais olla aika lailla kaikkien lempiopettaja siellä! Tosi rento ja hauska. Toisaalta se että siitä tykättiin selittynee osittain myös sillä että sen äikäntunneilla oli sillointällöin pelejä, ja useamman kerran vuodessa kirjoitustehtävät käsitteli luokassa katsottua elokuvaa.. :D Muutaman siellä katsotun elokuvan muistan, Pitkä kuuma kesä, Deep Blue Sea ja Vihreä Maili ainakin. Jostain syystä äidinkielen sijamuotoja en oppinut kyllä ikinä, onneksi selvää suomea voi lukea, kirjoittaa ja puhua ilmankin että tietää onko jokin sana nyt genetiivi, nominatiivi vai tiivitaavi.. :D Yks harvoja asioita jotka ei mun päähän uponnu koulussa.

Mä taisin tulla aika hyvin toimeen kaikkien opettajien kanssa. Mitä nyt uskonnonopettaja ei sen jälkeen tykännytkään musta niin paljoa kuin ennen, kun sai tietää etten mä käynyt riparia.. :D Kävin Protun sen sijaan, mun esimerkistä otti oppia myös kaikki mun sisarukset :)

No, ruotsi nyt on mitä on, unohtunut kun ei ole tullut käytettyä, 8 oli silti todistuksessa. Englanti on enemmän kiinnostanut, ja sen olenkin oppinut. Onhan se tietysti kieli jota on kaikkialla, varsinkin netti pullollaan. Nykyisin ei oo juuri mitään ongelmia luetun tai kuullun ymmärtämisessä, ääntäminen nyt vähän tahmaa kun ei sitä tarvitse yleensä puhua. Mutta joo, englantiakin opetti mukava nainen. Omat ajatukset niiltä tunneilta mua naurattaa kyllä.. Meillä opeteltiin epäsäännölliset verbit niin että joka tunnilla oli sanakoe, 10 sanaa kerrallaan. Ja suoraan tietysti kirjan sanastosta, aakkosjärjestyksessä, olin olevinaan muka ovela kun hoksasin että ne on sanakokeessa helppo muistaa kun järjestys oli sama.. Niin, siis sehän siinä oli, mä opin ne.. :D Kymppi kaikista sanakokeista taisi napsahtaa, oli kotona kiva kehuskella. :)

Oi tätä nostalgiaa. Jos muuten tässä nyt joku peruskouluikäinen lukee tätä, niin älkää turhan päiten aikuiseksi kasvamista odottako. Olkaa ihan rauhassa lapsia. Paljon mukavampaa se on, kyllä peruskoulussa elämä oli helppoa, uskokaa se. :)

Jännä millaisen ajatusten virran yksi tuoksu voi aiheuttaa! Tietysti kesken työpäivän tuli mieleen, piti suttupaperille kirjoittaa lista avainsanoja että muistaa kaiken mitä tuli mieleen.. :D

Pari muutakin tuoksua on mitkä yhdistän joihinkin muistoihin.. Jotkut joet tuoksuu samalta miltä kotipuolessa, joen rannassa oli kesäisin kioski mistä haettiin irtokarkkeja ja jäätelöä.. Ja uimaranta vieressä..
Suopursujen tuoksusta tulee hillat mieleen..
Mutta tuo opettajan hajuvesi on jännästi kyllä kaikkein voimakkain muistoja tuomaan.

Onko muilla jotain tiettyjä tuoksuja muistissa? :)

2 kommenttia:

  1. Laitoin sulle haasteen: http://miraclesnails.blogspot.fi/2013/07/nain-muokkaan-haaste.html

    VastaaPoista

Saa kommentoida!